Ana içeriğe atla

MEYVE SUYU

8 Mayıs 2019 Çarşamba


Meyve Suyu


Meyve suyu, doğal olarak meyve dokusunda bulunan sıvıdır. Meyve suları, ısı veya çözücü kullanılmadan, taze meyvelerin ezilmesi veya sıkıştırılması ile hazırlanılır. Örneğin, portakal suyu portakal meyvesinin özütüdür.
Meyve suları en çok şişe, Tetra Pak ve plastik şişe ambalajlarında satışa sunulmakdadır.
                         
                          Portakal suyu

Mustafa Yeşilyurt ve Mevlana Ali Çelebioğlu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AYRAN

  9 Mayıs 2019 Perşembe  Ayran   Ayran, yoğurdun içine su katılarak elde edilen bir tür içecek. Türk mutfağına ait olan en yaygın içeceklerdendir. En çok tüketilen yer Türkiye'dir. Bunun yanı sıra Ermenistan, Azerbaycan, İran, Lübnan, Bulgaristan ve bazı Balkan ülkeleriyle Orta Doğu ve Orta Asya (Türki Cumhuriyetler) ülkelerinde yapılır. Ayran yapımında, doğal nitelikli, yağlı koyun yoğurdu yeğlenir. Bir ölçü yoğurda en çok bir buçuk ölçü su karıştırılır. Daha lezzetli olması için, su yerine süt de katılabilir. Az ölçüde tuz da eklenebilir. Türkler'in geleneksel içeceği olan ayran, Balkan ve Asya ülkelerinde de içilir.   Ayran kelimesi, tarihte ilk defa Divan-i Lugat-it Türk eserinde "sütten elde edilen bir içecek" olarak tanımlanmıştır.                                        Hasan Yiğit Taşöz,            Buğra Samet Parlak ve Kadir Kaya

KOLA

9 Mayıs 2019 Çarşamba Kola Kola benim küçüklüğümden beri hayatımda önemli yerde olan içicektir.  Kola; karamel ile renklendirilen, şekerli veya tatlandırıcılı, kafein içeren, alkolsüz, sodalı bir içecek. Botanikte Cola acuminata olarak geçen ağacın meyveleri ve onun meşrubat olarak kullanılan haline verilen isimdir. Bu meyvenin tohumunun kırmızı bir suyu vardır.                    Tipik bir cam şişede                                  kola Kolasız bir yaşam düşünemiyorum.                                            Yavuzhan Aslan

DEMİRHİNDİ ŞERBETİ

8 Mayıs 2019 Çarşamba Demirhindi Şerbeti Bugün size çok sevdiğim bi içecek olan demirhindi şerbetini tanıtmak istiyorum. Demirhindi bir tülbent içine konur ve suda kaynatılır. Süzülğr ve içine istenen miktarda şeker veya bal konur ve bir miktar daha kaynatılır. İsteğe göre Tarçın, Karanfil, Zencefil eklenebilir. Soğuduktan sonra şişelere doldurulur ve soğuk olarak servis edilir. Osmanlı saraylarında yazın devamlı tüketilen enfes bir şerbettir. Demirhindi Şerbeti hazır satıldığı gibi yapılışı da kolaydır.                                                Ahmet Melih Parlak